fredag 30 juli 2010

Hovs Hallar

-Vad betyder igentligen Hallar undrar svärmor i telefon när jag ringer om att vi är framme! Hallar är det gamla namnet på hällar, som klipphällar och landskapet Halland har fått sitt namn därifrån. Hovs Hallar är den yttersta delen av Hallandsåsen, där den möter havet mellan Båstad och Torekov.
Igår tog vi en tur till just Torekov. Där sprang vi på Jens Ramnebo, forne mästaren i Taubebataljen och nostalgiska minnen från Bagaregården dök upp. Vi åt gott på Fiskerihuset!
Vaknar till tidig morgon. Det öser ner och blåser 13 m/s då vi drar på oss de regnskydd vi har och ger oss av ner i branten av dessa klipphällar. Fantastiskt, dramatiskt, grått, grönt, gult, rött, blått och blött men en härlig vandring utmed denna karga kust. Regnet piskar i ansiktet och vinder viner men det är ändå härligt.

- Minns du när vi gick här med A då han var liten? Vi gick till grottan där längst bort... ska vi?
Vi går och slinter på hala stenar mot grottan och in....
Vandrar vidare och nu uppåt på nytt, uppåt, uppåt och genom snårig skog. Vi passerar varningsskylt med "Varning för rasrisk "och vidare upp mot kammen av berget.
Sjöblött är ett bra uttryck för hur det känns då vi kommer fram till rummet och kryper ner under varma täcken och lyssnar på sommar.

1 kommentar: