söndag 24 oktober 2010

Hälsans stig med Frans är som hälsan själv!

Tänk vad en liten hund kan göra med en....det blåser , regnar och är endast 5 plus när vi tar på koppel och bra promenadskor och iväg. Vi går mot Sjömagasinet där vi funderar lite på Vad Ulf nu ska göra med Leifs fina glasetsning i entrédörren, har från säker källa hört att de inte är särskilt såta vänner efter en tvist då de tidigare drev krogen ihop, längesedan.......ska han hänga ett vackert draperi för... eller krossa den en mörk kväll och dansa i träskor på glaskrosset! Den dyra dörren får nog bytas ut funderar vi vidare och undrar då vart den då kan komma tillrätta, kanske Leif tar med sig den då han går,eller går den ut på auktion, kanske skulle vi bjuda på den...
Förbi Röda Sten som ståtar i hamnmynningen ut mot Nya Varvet och upp för branta backen till Hagens gamla kapell. Frans går med öronen släpande i marken ivrigt nosande efter spår som han sedan raskt följer, draglinan i kopplet går ut och in men vi håller en jämntakt och är snart jämsides med Nöjds konditori.
Under viadukten och tillbaka in i Majorna och förbi utesittare i café Marmelad och ett par på Red Lion som tar fyra-ölen och vi når Slottsskogsgatan och en ivrig svansviftande hund larvar fram på gatan till vår port. Det har slutat regna...bad av hund och ett glas Chappel Hill som blev över häromdagen i uterummet under täcket och Frans han sover nu brevid mig och jag känner ett STORT lugn och tänker att Frans är som hälsan själv!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar