torsdag 30 september 2010

Ibland känner jag mig ledsen i magen


Jag skyndar mig att skratta åt allt för att hinna före gråten....Så tänker jag ibland och så lever jag nog mest. Gråten letter sorgen är ett Norskt ordspråk men vad gör man när gråten sitter i magen.??

lördag 25 september 2010

Men hur var det nu då!

Det var verkligen såååå fint som jag hoppades, en otroligt go känsla i hus och trädgård......jo då vi är intresserade, ring oss i morgon sa vi till mäklaren innan vi gick......... men vad var det då som inte kändes helt rätt. Visst låg det fint lite högt som jag önskat, vid ett berg som jag önskat med havet och båthamnen som jag önskat.....men det låg i ett område av otroligt stora lyxvillor, mexitegel, plexiglas. altaner som balustrader, trippelgarage, höga törnehäckar, vakthundsgrindar.... jag det kunde lika gärna varit i Hovås eller Långedrag.
Och skärgården.....med skogsbeklädda öar....ja ...nä....det var nog inte mitt drömhus! 

fredag 24 september 2010

Förväntan

åhhhhh en väntan, en längtan en outgrundlig förväntan har jag till morgondagen då vi ska ta den gröna gröna bilen och fara ut till den nästan runda ön, Vindön som inte alls är någon ö utan under bron går det en väg sa någon till mig idag och jag ska kolla, kolla i morgon då vi far ut till Orust till Vindön 319. Där ligger Drömhuset. Det röda huset med vita knutar med den gröna grästmattan vid det blå havet och den grå graniten. Där de vackra snickerierna, den välkomnande hallen, de staplade vedträna, de rara fönstrerna , den varma öppna spisen, den rofyllda sänkammaren, det lena golvtiljorna, det matglada köket, den gästvänliga gäststugan och den soldränkta altanen ligger.
Dit går färden i den gröna gröna bilen till den nästa runda ön som inte alls är någon ö.......så http://www.hemnet.se/ gör mig inte besviken låt min dröm vara sann låt det inte lura kondens som inte torkar , vattenfylld grund där vatten strilar, trafikerad väg bakom bersån eller nån rik Norrman som trissar upp priset, Utan låt detta hus vara mitt drömhus! se http://www.hemnet.se/beskrivning/886061?r=3

lördag 11 september 2010

vad är en ledig dag?

Tisdagar från september till december ska vara en ledig dag för mig, något nytt jag prövar på och övar mig på. ........Först  ut med den blå Byrån och spela!! Tre föreställningar i på fm på en förskola i centrum för de allra yngsta 1.5-3 år, fullbokat på tisdagar faktiskt ända fram till april 2011! Sen blev det skön långlunch med Lillan, spårvagn och buss och promenad och inköpt hundleksak till Frans.

Hemma,... solen skiner på vilstolen i uterummet...halvläst mycket spännande bok på bordet.....Röja och städa först, fram med mopp och trasa och upp på övervåning och dammet väck och röj och plock. Två tvättmaskiner körs, tvätt som hängs och viks....E kommer hem på med träningskläder ner till gym med E en timmas intensivt pass, stretching och hem igen.. nu förberedleser för möte morgondagen , läser anteckningar, sammanställer frågor om utvecklingsstödet, laddar allt på ett usb, somnar  med näsan på tegentbord , borst av tänder och i säng.  Vad är en ledig dag? .... Mörkret har sänkt sig över vilstol i uterummet.....halvläst mycket spännande bok på bordet. Kanske ligger den kvar där nästa tisdag....

lördag 4 september 2010

Vad är en onormal kropp?

Mannen i mitt liv behöver nya svarta jeans och vi drar till känd butik vid Järntorget. Ung man kanske Ted himself attakerar oss omgående då vi kommer in och talar med hög stämma. Mycket hjälpsamt förmedlar han tre par till M med olika märken. Dags för provrum. Snabbt är han tillbaka och frågar om allt är till belåtenhet. M som känner sig villrådig över tre par som sitter lika snyggt vet ej hur han ska välja och Ted: ta alla tre, när man hittar nått som passar så passa på men vet aldrig när det händer härnäst; säger Ted med mycket hög och grov stämma.
M tar i allafall två par och en tjysst t-shirt också med kranar på.

Vi går upp en våning till damavdelningen, snabb betjäning även här och en ung man kommer fram och frågar vad jag söker efter.
- Ett par svarta jeans säger jag och tar i ett par G-star som ser snygga ut.
- Vilken storlek? Vi har alla storlekar säger han och börjar leta.
-33 i vidd säger jag och 32 i längd. 
-Nej upp till 31-32 har vi säger han, men kanske nere på herravdelningen kan du hitta större storlekar...Jag strosar vidare och kollar lite andra byxor då en tjej dyker upp och undrar vad jag söker efter..
-Ett par svarta byxor säger jag som nu gett upp jeanstanken...
Tjejen tittar på mig...och säger med en mycket bekymmrad röst och med en rynka i pannan......
- Vi har inte något som passar onormala kroppar......kanske kan du fråga på herravdelningen eller kom in i nästa vecka så ska min kollega som är expert se om hon kan ta in något som passar dig. Hon kan ordna allt!!!

Vi kliver ut från butiken och ut på gatan......jag ser mig omkring, det är en lördag förmiddag och flanörer, shoppare, familjer, lördagshandlare,unga, gamla...här går visst en himla många onormala kroppar idag, tänker jag.


Som numer mycket onormal går jag till Leebutiken i Passagen på Kungsgatan ( där jag brukar shoppa jeans) en glad, trevlig man plockar fram tre par svarta jeans, alla sitter mycket bra men jag nöjer mig men ett par och tänker, jag behöver inte passa på jag går tillbaka hit även nästa gång.
Nu vill jag bara ha sagt att M var mycket snygg i sina båda par svarta jeans !!!