tisdag 28 juni 2011

En midsommardag, en vacker sommardag, en enda dag!

Om det var en enda dag som skulle finnas i ett liv så skulle den kunna vara som årets midsommardag. En vacker dag fylld av välbehag och sann ömhet för den vackra svenska natur i inlandet av västergötlands skogar, dalar och sjöar (sagt av en Bohusläning som älskar havet, kala rosa klipphällar, vågsvall och vind i håret eller bleke och simtag som bryter vattenytan med små ljudlösa rörelser)

Insikten om att livet kan stanna mitt i en dag och vara som ett helt liv får mig att känna stor tacksamhet för att jag får finnas och finnas till.

Efter 13 grader hård vind och regn från väst så vaknar jag upp tll en stilla morgon 09.38 .....aha sovmorgon? Frukost och kaffe på trappan med utsikt över Klarsjön vid Sjögården.
grusväg och grusväg
Promenad och promenad, grusvägar slingrande upp och ner i dalar med hagar blommande dikesrenar med klöver och timotej, fjärilar och fjärilar och gula hattar på årets första kantareller.
Fjärilar och fjärilar

Ankor och höner

Djupar in i skogen och slingrigare väg. Där bor någon...... någon i Abborhult........någon i Stenshult...... och någon i Svedjetorpet. Det är stilla, en bil kör ut från en gårdsplan med en äldre man vid sidan av förarsätet...den kör 75 meter och in vid nästa infart till samma gårdsplan... Den gamle skulle väl se sig om en dag som denna. I trädgårdarna vid gårdshusen går en ljudlös robotgräsklippare fram och tillbaka och vänder och svänger. Kort blir gräset och roboten skär av det gröna fint som snus.

Det är mitt på dagen, solen står rakt ovanför och och bildar lustiga skuggor. Vänder hemåt, svalkas med dagens "sprits" rensar två kilo kanareller, solar vid husväggen och njuter av att vi är är med i livet. Spel och stämsång och mera "sprits" och livet lever.

Kjol och knätofs
Gårdagen då tänker ni, hur var aftonen? Fint, likt traditionen. Lahall med knätofs och kaffehalv till det hembakta kakor och lotterier, bollkastning chokladhjul och sång och glam till nubbevisorna!
Och så lotterier, dessa lotterier, ingen broderad duk eller qviltad grytvante i år.... men den största vinsten...... En midsommardag, en vacker dag, en enda dag och livet lever!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar