måndag 23 juli 2012

Drömmen som blev sann

ser ni M bakom körsbärsträdet?
Jag har alltid haft den där drömmen om ett eget sommarhus. Minns när jag som mycket liten satt i mina fantasier och lekte på en förstugetrapp barfota i sommarklänning i morgonsolen i MITT eget hus. En massa romantiska griller om barfotabarn, morgondopp och mjuka årtag i sommarnatten. Jag har fortsatt att drömma även som vuxen..... om att jag sitter barfota med pyamas på förstugetrappen med morgonkaffet, att jag sover med sommarvinden insvepande genom sovrumsfönstret. Jag har till och med drömt om den bitterljuva sista helgen i stugan när man städar och låser dörren och sommaren är över.
Det har ofta varit helt orealistiskt med ett sommarhus , men ändå har jag många många timmar låtit mig sväva iväg på Hemnet eller Boolio. Det vet ni som känner mig än så lite. Men det har ibland svävat iväg för mycket, det ska vara någorlunda rimligt för att drömmen ska bli riktigt lyckad. Så då vi i juni bokat in ännu en visning  i ett hus som kanske inte låg där vi hade tänkt, kanske inte på en tomt som såg ut som vi hade tänkt, kanske inte ens att huset såg ut som i mina drömmar....så var det HUSET. En känsla i magen en blick i ögonen på M när vi gick runt och tittade, ett snurr runt i huvudet som sa att detta skulle kanske kunna bli Drömmen som blev sann

Så förändrades livet.... drömmen om ett hus blev sann! 20 augusti flyttar vi in i ett litet rött hus med ryggåstak och fin altan i Töllås på Orust bara ett stenkast från Hafstensfjorden och morgondoppet. Här nedan bilder från mäklaren (själv har jag inte vågat ta bilder förrän allt var klart men det ska komma nya bilder senare)



Ser ni trappen...det finns en på framsidan också och en vid den fina lillstugan
Jag kan knappt tro att det är sant... som jag längtat!.......och här står vi nu som alldeles nyblivna husägare! Bambi på hal is, javisst... men lyckan är omätbar!  

Om ni undrar hur det hela gick till, ni som varit med lite under resan...budgivning...möte med mäklare och säljare, besiktning...banken...det kommer mer insikter...från nya utsikter...från en förstugetrapp kanske.