lördag 13 november 2010

Tiden kan var kort eller lång beroende på var man befinner sig......

- Ska vi redan åka hem, vi har ju just kommit, säger L-L när vi stänger bildörren utanför Stadshotellet i Åmål! Blå Byrån har varit på turné och upplevt, levt och haft det livat i dagarna tre.....

Vi startar tidigt onsdag morgon
i L-L:s bil, packar den full med byrå, instrument och andra ting som kan behövas. Det har snöat under gårdagen och natten i vänerlandsskapen men i Göteborg är det barmark.
Trallandes och fnissandes på flickors vis drar vi norr ut. Vi möter snön vid Stenungsund och vid Ljungkile är det drivor av snö och helt vitt på granar och tallar. På motorvägen är det packad is och vi kör i 60km/tim och bilen studsar som om vi körde på ett kullager. Det gäller verkligen att parera och hålla bilen i ett stadigt grepp. Första föreställningen gör vi på LillDagas förskola i Uddevalla, det var kul och mormor var glad.

Träff med Maggan och lunch på före detta Paddingtons, där den nya ägaren ( som är kärnan i stans nya innegäng) la ner sin själ i maten, som han själv sa. Tyvärr var det inte en helt god själ för magknip fick både L-L och jag. När jag frågade efter sodavattnet så såg han förvirrad ut och började smaka på det ena och det andra vattnet i kannor som stod på disken och tittde på mig med bekymrad min tills han förstod att jag menade kolsyrat vatten.....ha ha. Länge lunchar vi, vi har ej träffats på ett långt tag och det finns mycket gapflabb att ta igen!

Vi drar vidare i snöyra och på rätt ok vägar når vi Åmål och checkar in på Stadshotellet i två enkelerum.
Här är gudagott att vara och Åmål är i sin vackraste vinterskrud och snön lyser vit på taken och solen gnistrar i parken och glittrar i den hoppande Åmålsån. Vila och mat och vinglas fyllda till bredden avslutar dagen.


Arla morgon möter vi Dalslands bästa bibliotekarie och far sedan ut på två förskolor!! Jippi hurra det är en fantastik trevlig publik i Åmål!

Dags för sopplunch med trubader, PackmoppeGöran. Göran Samuelsson framträder och det serveras soppa på Kulturhuset för full salong. Han berör oss till skratt och stora tårar med sina tänkvärda och underhållande texter, dessutom är han Värmlänning och det gör inte saken sämre. Mer rekreation och vi sitter på trummisen Dan Magnusson helt ljuvliga och Dalslands vackraste café i snöglittret med utsikt över spegelblankt vatten och vi för sällskap av P-Göran vilket blir ett varmt möte som vi bär med oss.
Kvällen avrundas med trevlig middag på XO med arrangören och lyckliga kryper vi ner under täcket i enkelrummet. Livet kan te sig olika, men ibland är det flow och man känner en TACKSAMHET till livet.

Morgon dag tre nu till förskola söder ut och och behovet av mat men sedan också kaffe gör att vi på nytt slår oss ner hos Dan på Strandcafét, en lisa för kroppen och själen och nybakad mjuk pepparkaka men regnet strilar nu ner för de vackra fönstren och det är snart barmark i Åmål. Vi lägger huvudet på kudden och drar in Åmålskänslan i lungorna och lite såsiga åker vi till bibblan för en sista föreställning. Tusen tack Åmål och Annika och alla på Biblioteket, in i bil och färd mot Göteborg.

Göran Samuelsson blir vår följeslagare och till hans musik och texter reser vi trygga hem. Då vi svänger in på L-L:s gata....
- Åh vad länge vi har varit borta,  det känns som evigheter säger L-L när vi rundar Focus.....och vi reflekterar över känslan fyra timmar tidigare - Att tiden kan var kort eller lång beroende på var man befinner sig......

1 kommentar: