onsdag 28 december 2011

Nattsömnsförstörare


Jag en nattsömnsförstörare!?
Eller om man ser det så här...jag går helt enkelt inte å lägger mig!
Soffsittläsafärdigtsistakapitletboken eller soffsitttittapåtv eller soffsittfacebookchatta eller varför inte soffsitthemnetgoogla....

Allt jag kan göra för att inte gå och lägga mig.....i min sköna sköna nybäddade renalakansäng, med nya Gudrunsjödénpyamasen och dessutom lugntsnusandemannenisängenbrevid.....

JA men sen .....................också och kanske framförallt, alla rapporterna om sömnbristens besvärligheter och illavarslande konsekvenser den senaste månaden som når mig från tvskärm och radiovåg.......Så...!! gå och lägg sig NU

Men först ska jag bara...........soffsittläsafärdigtsistakapitlet i fåddajulklappsboken!



torsdag 22 december 2011

Julbryt!

Ja men så kom det då det första julbrytet!! i går kväll kl.23.54..........

söndag 18 december 2011

Julefrid i varje sinn

Men vad är det med mig? Fram till igår var inga julklappar inhandlade, inget julstök påbörjat, ingen mat inhandlad och ändå...jag ändå en julefrid.

Morgonpromenad i lite bitande morgonluft, frukost under randigt täcke i uterummet, lite korsordslösande, lite chattande, slänger i en tvätt och drar på kläderna för ner till stan, julklappsinköpen väntar.
M och E och jag parkerar, köper ett paket där...och ett paket här...inga listor, går in här och in där.... handlar planlöst. En sådan kanske till farfar, mm det blir bra. Till A ja men visst det blir ju jättebra! flanerar lite till, tar en "stans bästa kaffe" myser.
Delar på oss och handlar lite på var sitt håll...nyfiken, lust. E och jag lite mer metodiska nu, farmor-check, mormor-check. Nä men då drar vi väl hem då. Glad, lugn .....VA? är det jag? M fixar julkort och inbjudan till kalas....jag rensar, plockar, tvättar, stryker..tittar på lånad film...plockar, sover. Men lugnt bara lugnt.

Morgonpromenad, stark och klar morgonluft, frukost under randigt täcke, lite korsordslösande, lite chattande. Lyssnar på spotify- på Eldkvarns nya. Mycket borde göras, resten av julklapparna, mera tvätt, julstädningen, inköpen av mat, baket, stöket, stöpet....men nä inte nu, inte idag....jag vet att det kommer, alltså "bråttomet" det kommer ..men inte idag!