måndag 1 augusti 2011

S - promenad en morgon vid Soten

Ja nu undrar väl ni, ni som möjligtvis läst om mina promenader i bokstavsordning som jag började med så hurtigt en vinterdag i januari.....ja på A och a och B och b och så skulle det blivt C men där tog det slut. Nu då S.  - Hur kan hon göra så tänker kanske någon som om möjligt sett fram emot C. ...
Det är en fantastisk morgon då vi vaknar i huset i Ödby vi Sotekanalens norra ände. vi tar oss på obekanta vägar och hittar en stig som leder oss förbi mycket vackra hus med så där fantastiska lägen som nästan inte finns. Kommer ner till Sotekanalen som ligger spegelblank .....stilla morgon och vi går vidare upp för en tallstig och vidare över nejden.

En obeskrivlig natur..höga enar och låga björkar, ljung och slån, kaprifol och blåbär om varannat och så ibland en slät klipphäll mitt i stigen.

Vidare går vi, fibbla, hundkex eller är det en loka? och så rödklöver. Trots att sommaren är snart i augusti lyser de där stolta i stigkanten.




 Och hallon massor av hallon....... Vi går vidare och vidare.....................

Vägen delar sig och vi väljer att hålla åt vänster och går vidare och vidare. Solen värmer och koltrasten sjunger högt i en tall som står helt allena ute på öppen mark. Men vad är det här ytterligare en stigdelning...
- Vi håller vänster vi ska väl försöka ta oss hemmåt till frukosten? säger M som nu lite oroligt undrar ....vart kommer vi på denna stig igentligen...?
 Men titta så var vi ju ute på stora vägen igen! Ja ha var det hit stigen ledde, va bra.
 Titta en ny stig! Kanske kan vi gena över berget?
 - Över stenbrottet menar du?

-Titta en gammal rostig motor med spindelnäst, massor av spindelnät!
 Men här går en klyfta med stora träd, hur ska vi ta oss över här nu då? Hur var det nu genvägar är.....
 Ja men fram kom vi och morgondopp blev det, hurra!!
Morgondoppad! Nu då nu blir det frukost och kaffe, mycket kaffe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar